Támadás az egyhangúság ellen

1994-ben – öt évvel az ARC óriásplakát-kiállítások megszületése előtt – „Támadás az egyhangúság ellen” címmel országos pályázatot írtunk ki összesen 400 óriásplakát megfestésére fiatal graffitiművészek, színészek, táncosok, énekesek, újságírók és egyéb ismert személyiségek körében. A felhívásra beérkezett pályaműveket egy szakértő zsűri bírálta el, amelynek vezetésére Magyarországra utaztattuk Ray Cokest, a Music Television Most Wanted című műsorának legendás alakját.  A kiválasztott pályaműveket a nyertesek egyszerre festették meg az ország legkülönbözőbb szegleteiben megvásárolt óriásplakátokon, az esemény kommentátora Fábri Sándor humorista volt. Az alkotásokból kiállítást rendeztünk a budai Várban, a közönség is szavazhatott a legjobb kompozíciókra, a féléves kampányt pedig egy grandiózus technoparti zárta a Budaörsi Repülőtér hangárjában. A Symphonia cigarettamárka támogatására lebonyolított országos marketing PR-kampányunk Magyarország első szabadtéri tárlataként óriási visszhangot váltott ki a médiumok körében.

Tehetsz méh többet!

A Tehetsz méh többet! komplex fenntarthatósági program célja, hogy felhívja a figyelmet a beporzók ökológiai fontosságára, javítsa a mintegy húszezer család megélhetését biztosító magyar méhészeti ágazat gazdasági helyzetét és versenyképességét, illetve ösztönözze a hazai mézfogyasztást. A kampány edukációs kiadványokkal, interaktív kiállításokkal, széles körű offline és online médiajelenléttel biztosítja, hogy a társadalomban és a gazdasági szereplőkben tudatosodjon, lépni kell a beporzók védelmében. A program mindenkit megszólít, egyes társadalmi csoportokat kiemelten. Erre példák az óvodásoknak szóló mesekönyvek, fejlesztő kiadványok, edukációs kaptárak vagy az a hazai piacról eddig hiányzó, elsősorban a fiatal felnőtt korosztályt megszólító, a fenntartható fejlődést támogató lakossági bankszámlacsomag, amelynél a kártyás vásárlások összegének kéttized százalékával a méhészeket támogatják. A program kiemelt eseményei az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás, Európa legnagyobb méhes tárlatának megvalósítása a Magyar Természettudományi Múzeumban, valamint a több mint 6500 kilométeres határon túli és országos óvodai roadshow. A kisgyerekeknek meghirdetett, nagysikerű országos rajzpályázatra mintegy 6300 alkotás érkezett 6 ország 468 település 707 óvodájából. A Tehetsz méh többet! kampány a Nemzetközi PR Szövetség 2021-es regionális versenyén első helyezést ért el az éghajlatváltozás és hatásai elleni sürgős fellépés támogatása kategóriában, emellett az év négy legjobb kelet-európai kommunikációs programja közé is beválasztották. A program ezen túl a legrangosabb hazai díjakból is elnyert kettőt: a CSR Hungary Díj 2021 „A legjobb környezeti felelősségvállalásért” kategóriáját, valamint a Good Doing CSR Award környezeti ügyek különdíját. A kampány honlapja: https://www.tehetszmehtobbet.hu/

UFO a Nyugatinál

A gerillamarketing magyarországi megjelenése előtt egy évtizeddel a Delta cigarettamárka bevezetéséhez kapcsolódó PR-kampány megtervezése és sikeres lebonyolítása 1994-ben. A piaci bevezetés előtti ATL-teaserkampányban a Delta márka jellegzetes háromszög emblémájával olyan kreatívok jelentek meg, amelyek egy sejtelmes lény eljövetelét jövendölték, „Hamarosan meg fog érkezni” szlogennel. A PR-kampány egy alaposan előkészített, kreatív UFO-történettel támogatta az ATL-teasert: a hazai bulvármédia napokon keresztül címlapon hozta az általunk felépített és „dokumentált” sztorit egy, a Feneketlen-tó fölött lencsevégre kapott UFO-ról. Korát messze megelőzve az UFO-történet azonnal országosan virálissá vált, mígnem egy hét elteltével eljött a „leleplezés” pillanata. Az akkori vezető bulvárhírlapnak, a Kurirnak ugyanis feltűnt, hogy az óriásplakátokon és az UFO-felvételeken látható háromszög ugyanannak az új cigarettamárkának az emblémája, és két terjedelmes cikkben is feldolgozta az általa zseniálisnak nevezett PR-kampány történetét.