NFFT

Szaktanácsadás a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács kommunikációs stratégiájának kidolgozásában, a Tanács honlapjának, bemutatkozó brosúrájának, kiadványainak, sajtóanyagainak összeállításában, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia kommunikációs tervének kialakításában, Előrehaladási jelentéseinek kommunikációjában. 

TAKARÉK CSOPORT

A Takarék Csoport CSR/ESG-szempontú átvilágítása, GAP-audit összeállítása, majd CSR/ESG-stratégiájának kidolgozása iránymutató nemzetközi standardok és az MNB előírásai/elvárásai alapján. A Takarék Csoport CSR/ESG-szempontú újrapozícionálása, négy pilléren nyugvó stratégiai célkitűzéseinek és azok elérési eszközeinek meghatározása.

A Csoport új CSR/ESG-stratégiájának társadalmasítása, a stratégiában megfogalmazott célkitűzéseknek megfelelő kampányok és akciók megtervezése, lebonyolítása és teljes körű kommunikációja.

A 2020-ban indított „Tehetsz méh többet!” edukációs kampányban a beporzók szerepének széles körű tudatosítása és népszerűsítése, figyelemfelhívás a méhek kipusztulásának drámai következményeire, az élelmiszerek előállítására leselkedő ökológiai veszélyekre, a méhek és a magyar méhészet védelmének fontosságára, a mézfogyasztás népszerűsítésére. A 2021-es Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállításon több mint 600 ezren keresték fel a méhek munkáját bemutató tárlatunkat, ezek közül 60 ezer iskolás gyerek volt. A kampányt számos edukációs online felület, nyomtatott kiadvány támogatta, emellett méhészportrék, filmek, rendezvények és sajtómegjelenések segítették a figyelemfelhívást. 2022-ben a Magyar Természettudományi Múzeumban több száz négyzetméteren megnyitottuk Európa legkomolyabb, állandó edukációs kiállítását a méhek és más beporzók életéről, az élelmiszerek előállításában betöltött szerepükről.

A „Tehetsz méh többet” kampányunk 2021 decemberében elnyerte a szakma Oscar-díját: a Nemzetközi PR Szövetség a legjobb közép- és kelet-európai, valamint közép-ázsiai kampánynak választotta a Supporting Urgent Action to Combat Climate Change and Its Impacts kategóriában. A kampány emellett több hazai fenntarthatósági és CSR-díjat is megnyert.

A Takarék Csoport Örökségvédelmi Programjának kialakítása, a Program keretein belül részvétel a Vadonvilág – gróf Széchenyi Zsigmond nyomában című dokumentumfilm készítésében és Denaturált Afrika című könyvének újrakiadásában; a Kittenberger Kálmánról szóló – Kittenberger – Az utolsó vadász című – játékfilm elkészítésében, továbbá a Kilimandzsárótól Nagymarosig című könyvének újrakiadásában; a Fekete Istvánról szóló – A bereki ember című – dokumentumfilm elkészítésében, valamint Zsellérek című könyvének újrakiadásában; a Gróf Széchényi Dénesről készült – Az elfeledett Széchényi örökség: a legnagyobb magyar lovas nyomában című dokumentumfilm elkészítésében, valamint a Junior Prima színház- és filmművészet kategóriájának szponzorációjában és az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás népszerűsítésében.

HUAWEI

Kommunikációs tanácsadás és CSR-kampányok kidolgozása a Huawei Technologies magyarországi leányvállalata és üzletágai számára. Facing Emotions kampány – a technológia jelentőségének bemutatása a látássérültek kommunikációjának javításában, társadalmi érzékenyítő kampány a Láthatatlan Kiállítással és a Centrál Színházzal. A digitális eszközök szerepe az egészségmegőrzésben – edukációs kampány kardiológiai szakemberek és élsportolók bevonásával a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzése érdekében. Tech4Green projekt – a technológia szerepe a klímasemlegesség elérésében és a környezetvédelem terén, kutatási programok természetvédelmi területen mobil napelemes rendszerek és 5G segítségével.

JELEN - IDŐBEN

Szaktanácsadás a Jelen – időben című, a közszolgálati televízióban évek óta vetített, fenntarthatóságról szóló rövidfilm-sorozat készítésében, a témák felvetésében és feldolgozásában, az adásmenetek elkészítésében, illetve szakmai lektorálásában.

HUNGAROCONTROL

Szaktanácsadás a magyar légtér forgalmának irányítását végző társaság CSR-stratégiájának kidolgozásában irányadó nemzetközi standardok és iparági gyakorlatok (pl. NATS) alapján. A stratégia részeként a technológia fejlesztésén alapuló, a repülőgépek által okozott környezeti ártalmak (károsanyag-kibocsátás és zajártalom) csökkentését célzó eljárások bevezetésének fókuszba helyezése. Közvélemény-kutatás a légi forgalom okozta zajterheléssel kapcsolatos lakossági és önkormányzati attitűdök felmérésére, a vélemények és problémák beazonosítására.

Környezet- és zajvédelmi akcióterv elkészítésének, a rendszeres lakossági tájékoztatás megszervezésének szakértői támogatása, szaktanácsadás a cég etikai kódexének elkészítésében, a rendszeres önkormányzati partnerségi találkozók lebonyolításában, a zöld munkahelyek létrehozásában, illetve a vörösiszap-katasztrófa kárelhárításának támogatásában.

A társaság támogatási filozófiájának és alapelveinek kidolgozása, szponzorációs stratégia létrehozása, a társaság szponzorációs tevékenységének menedzselése és kommunikációja. Önkormányzati Pályázat Projekt kidolgozása, működtetése és kommunikációja. Sportszponzoráció (FTC-PLER, Advanced World Aerobatics Championships 2012) támogatása.

MÁV

Aktív CSR-kommunikáció a tömegközlekedés és áruszállítás, ezen belül a vasúti közlekedés fenntarthatósági szempontjainak tudatosítására, népszerűsítésére. Awareness building és edukáció, üzenetek és érvrendszerek célba juttatása a magyar nemzeti vasúttársaságnak az ország fenntartható fejlődésében jelenleg játszott, illetve kívánatos szerepéről mint kormányciklusokon átívelő, össztársadalmi ügyről.

EAST-WEST GATE

Kommunikációs tanácsadás az East-West Intermodális Logisztikai Szolgáltató Zrt. beruházásában 40 milliárd forintból megvalósuló, a zöld áruszállítást elősegítő intermodális terminál létrehozásához. A vasúti és intermodális szállítás környezeti előnyeinek bemutatása, a létesítmény zöld technológiai fejlesztéseinek kommunikációja, ehhez kapcsolódó események – többek között a fenntartható fuvarozás nagyköveteként közlekedő mozdony és vasúti szerelvény felavatási ünnepsége – szervezése.

TVK

A Tiszai Vegyi Kombinát új szponzorációs filozófiájának összeállítása, illeszkedve a „regionális multi” kommunikációs stratégiájához: a CSR-politika egységes, koherens rendszerbe illesztése, 3 éven át a Budapesti Tavaszi Fesztivál fő szponzori teendőinek ellátása, a Benkó Dixieland Band támogatásának, továbbá magyar szerzők művei német nyelvű kiadásának és bemutatásának kommunikációs támogatása a Frankfurti Könyvvásáron.

Kommunikációs és szponzorációs tanácsadás a Kajak-kenu Világbajnokság, a Magyar Kajak-kenu Szövetség Kajak-kenu Sprintversenye, az MTV Örökös tagság c. műsorsorozata, a Fiatal Művészek Nyári Fesztiválja, a Miskolci Nemzeti Színház, a Miskolci Szimfonikus Zenekar, a Nemzetközi Triatlon Szövetség, a Tisza Nemzetközi Hőlégballonverseny kapcsán.

MLSZKSZ

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének kommunikációs támogatása, rendszeres publikációk, interjúk a médiában a környezetbarát intermodális áruszállítás magyarországi helyzetéről, a klímacélok eléréséhez szükséges logisztikai-fuvarozási teendőkről, intermodális ágazati körkép készítése; a több mint 15 ország képviselői részvételével megrendezett első Kelet-Európai Intermodális Konferencia médiakommunikációjának menedzsmentje, hírek és tudósítások a környezetbarát szállítási módokról, sajtótúra szervezése a konferenciához kapcsolódóan az épülő fényeslitkei zöld terminálra.

SIEMENS

Kommunikációs tanácsadás a multinacionális nagyvállalat fenntartható, karbonsemleges működésre való átállásával, az e-mobilitással, a zöld hidrogén előállításával és felhasználásával, az ESG-szemlélet térnyerésével, továbbá a repülőgépek elektromos meghajtásával foglalkozó projekttel kapcsolatban. A cégnek a duális szakképzés magyarországi meghonosításában játszott szerepének népszerűsítése.

DUNA-DRÁVA CEMENT

A németországi központú Duna-Dráva Cement magyarországi fenntarthatósági beruházásainak (veszélyes és általános hulladékégetés alkalmazása a cementgyártás során Vácott és Beremenden) képviselete és kommunikációja, a lakossági és közösségi (önkormányzati) aggodalmak kezelése, a hatósági engedélyek beszerzésének előmozdítása.

TALENTIS CSOPORT

A Magyar Tudományos Akadémia World Science Forum elnevezésű, a technológiai parkokat és tudásközpontokat népszerűsítő rendezvényének kommunikációja a Talentis csoport megbízásából.